LogoBanner

 KAKO DO PODNOŠLJIVOG ZAKONA O RADU „NA LIZING“?

 

 

 

 Četvrtak 4. maj 2017. godine u 18.00 h

Resavska 21, stan br. 5, Beograd

Učitelj neznalica vas poziva na razgovor                                                  

 

KAKO DO PODNOŠLJIVOG ZAKONA O RADU „NA LIZING“?

 

Rad preko privatnih agencija za zapošljavanje je jedan od najštetnijih oblika eksploatacije rada danas, kako zbog nivoa obespravljenosti radnika „na lizing“, tako i zbog sve veće rasprostranjenosti takvog načina radnog angažovanja i zbog njegovog sveprožimajućeg uticaja na generalni položaj svih zaposlenih.

Tokom marta ove godine organizovali smo seriju od četiri razgovora pod nazivom „U susret regulaciji rada na lizing“, na kojima smo analizirali najvažnije aspekte rada preko privatnih agencija za zapošljavanje. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja priprema zakon koji će regulisati rad ovih agencija, međutim nemamo iluziju da će ministar Vulin predložiti zakon koji će koliko-toliko zaštititi radnike primorane da se zapošljavaju „na lizing“.

Na razgovoru u četvrtak 4. maja predstavićemo zaključke serije razgovora „U susret regulaciji rada na lizing“ i potražiti odgovor na pitanje kako da se borimo da rad preko privatnih agencija za zapošljavanje napravi što manju štetu radnicima „na lizing“, drugim radnicima koji posredno trpe posledice erozije radničkih prava, i društvu u celini.

 

 

AKTUELNO:

Uprkos izmenama Pred…

Predlog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada koji je Vlada uputila Narodnoj skupštini pretrpeo je osetne izmene u odnosu na...

Dalje ->