LogoBanner

Utorak 29. mart 2016. godine u 17.00h,

Četvrtak 31. mart 2016. godine u 17.00h

UČITELJ NEZNALICA I NJEGOVI KOMITETI

RESAVSKA 21,stan br. 5, Beograd

 

Učitelj neznalica i njegovi komiteti vas pozivaju na prvi i drugi u seriji razgovora

 

 

Prošle nedelje smo na adrese svih političkih stranaka koje su predale izborne liste poslali pozive da u sklopu svojih predizbornih kampanja dođu na razgovor sa nama, našim partnerskim organizacijama i učesnicima naših događaja. Kao predložak za razgovor poslali smo im šesnaest pitanja o različitom problemima radnika, ratnih veteran, građana.

U utorak 29. marta razgovaraćemo o prva dva pitanja koja smo postavili strankama:

- Kakva rešenja planirate za preduzeća koja su još uvek u procesu privatizacije (RTB Bor, Petrohemija, Yumco, Tehnohemija i dr.)?

- Kakvu politiku ćete voditi u preduzećima u kojima je država manjinski, ali značajan akcionar (Novosti, Lasta, Energoprojekt i dr.)?

U četvrtak 31. marta razgovaraćemo o trećem pitanju:

- Država je u postupku restrukturiranja nezakonito zabranila isplatu dugova prema radnicima za zarade po pravosnažnim i izvršnim sudskim presudama. Evropski sud za ljudska prava je 2011. godine predložio Srbiji da sa radnicima zaključi poravnanja, zahtevajući da im plati i nematerijalnu štetu zbog dužine postupka izvršenja, materijalnu štetu i troškove dosuđene presudama domaćih sudova. Država se prošle godina „poravnala“ sa velikim brojem radnika tako što ih je prisilila da se odreknu svojih potraživanja u zamenu za povezivanje staža. Da li i na koji način planirate da vratite dugove države prema radnicima i da ih obeštetite za neisplaćene zarade?

Učitelj neznalica i njegovi komiteti www.uciteljneznalica.org Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.