LogoBanner

(05. 05. 2015)

Utorak 12. maj 2015. godine u 10.00h

Pančevački put 56, Krnjača

 

 

Učitelj neznalica i njegovi komiteti pozivaju vas na

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SOLIDARNOST SA STANARIMA SMEŠTAJNIH KAPACITETA TRUDBENIKA

 

 

 

Za utorak 12. maj u 10h privatni izvršitelji su zakazali iseljenje Radunke Milićević i njene porodice iz smeštajnih kapaciteta Trudbenika u Krnjači, Pančevački put 56.

 

Ovo je samo jedna od 87 porodica koje žive u smeštajnim kapacitetima Trudbenika na Konjarniku, Novom Beogradu i u Krnjači, koje svakodnevno žive pod pretnjom prinudnog iseljenja. Njihovo preduzeće, Trudbenik gradnja doo, prodato je 2008. godine kao imovina uz koju su prodati i radnici. Trudbenik je opljačkan je u privatizaciji, zbog čega su radnici ostali bez posla, a Trudbenik završilo na listi „24 sporne privatizacije“ čije je razrešenje od Srbije tražio Evropski parlament, zatim u stečaju, i na posletku kao jedna od privatizacija protiv kojih su radnici podneli krivičnu prijavu za trgovinu ljudima.

 

Vlada koja je napravljena na obećanju da će suzbiti korupciju u privatizaciji, kojoj su opljačkani radnici ukazali poverenje, zaključila je da u privatizaciji Trudbenika nije bilo ni korupcije, ni trgovine ljudima.

 

Ostalo je samo da se postupak stečaja završi „po zakonu“.

 

Stečajni upravnik Trudbenik gradnje pokrenuo je postupke iseljenja protiv jedinih krivaca za pljačku Trudbenika – bivših radnika i radnica Trudbenika.

 

Pozivamo vas da 12. maja u 10h dođete u Krnjaču, Pančevački put 56, da sprečimo iseljenje Radunke Milićević i njene porodice iz smeštajnih kapaciteta Trudbenika.

 

 

 

 

 

Učitelj neznalica i njegovi komiteti

 

www.uciteljneznalica.org

 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.