LogoBanner

(18. 09. 2015)

Utorak 22. septembar 2015. godine u 10.00h

Jurija Gagarina 139, Novi Beograd

 

 

 

Učitelj neznalica i njegovi komiteti pozivaju vas da

 

 

 

 

 

 

 

Sprečimo novi napad vlasti na porodice bivših radnika Trudbenika

 

 

 

Za utorak 22. septembra u 11.00h zakazano je novo iseljenje porodica koje žive u samačkom hotelu Trudbenik gradnje u Jurija Gagarina 139. Sud je najavio iseljenje bivših radnika Branka Milojice, Dragomira Dragaša i Nikolaja Kokoruša.

 

Od početka ove godine učestali su pokušaji vlasti da samački hotel na Novom Beogradu i druge smeštajne kapacitete Trudbenik gradnje isprazni od stanara. Pošto su pokušaji naišli na orpor u javnosti i uglavnom se završili neuspešno, 4. avgusta je u objektu u Jurija Gagarina 139 isključena struja. Nakon što je deo stanara našao drugi privremeni smeštaj zbog nemogućih uslova života bez struje, sud je za 2. jun zakazao nova iseljenja iz desetkovanog objekta.

 

Pozivamo vas da se 22. septembra u 11.00h, sat vremena pre zakazanog iseljenja (za svaki slučaj), okupimo ispred samačkog hotela u Jurija Gagarina 139 i sprečimo novi napad vlasti na porodice bivših radnika KMG Trudbenika.

 

 

 

*     *     *

 

 

 

Napominjemo da se ovogodišnja kampanja pražnjenja smeštajnih kapaciteta Trudbenik gradnje od radničkih porodica odvija naporedo sa zataškavanjem privatizacione pljačke u ovom preduzeću. Trudbenik gradnja je, da podsetimo, jedna od takozvane 24 privatizacije, odnosno jedan od privatizacionih skandala čije je razrešenje SNS obećao prilikom dolaska na vlast. Za protekle tri godine istraga o privatizaciji Trudbenik gradnje nija dala nikakve rezultate, a nezvanično saznajemo da je obustavljena (nalazi istrage su još uvek nedostupni javnosti i nose oznaku „strogo poverljivo“). Bivši radnici su pokušali da istraživanje o propasti KMG Trudbenika i Trudbenik gradnje sprovedu sami, međutim od Agencija za privatizaciju su dobili odgovor da ne može da im dostavi potrebnu dokumentaciju, jer je predata Istorijskom arhivu Grada Beograda (dopis Agencije u prilogu)! Radi se o dokumentaciji koja je od vitalne važnosti i za postupak stečaja Trudbenik gradnje, koji je još uvek u toku, i za krivični postupak u vezi sa zloupotrebama o restrukturiranju KMG Trudbenika i privatizaciji njegovih delova. Cinični odgovor Agencije da je važna dokumentacija o „živom“ predmetu predata Istorijskom arhivu zato što je zgrada u kojoj je dokumentacija bila smeštena predviđena za prodaju, može se čitati isključivo kao zataškavanje „strogo poverljive“ pljačke.

 

Zato je važno da razumemo da iseljavanje radničkih porodica iz samačkih hotela Trudbenika nije puka nehumanost SNS-a, već DEO ŠIREG PODUHVATA UKLANJANJA TRAGOVA PRIVATIZACIONE PLJAČKE, KOJI VLASTI NEMILICE IZVRŠAVAJU PROTIV RADNIKA, PROTIV ISTINE I PROTIV DRUŠTVA!

 

 

 

 

 

 

 

Učitelj neznalica i njegovi komiteti

 

www.uciteljneznalica.org

 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.