LogoBanner

 

(31. 10. 2015)

Četvrtak 5. novembar 2015. godine u 17.00h, UČITELJ NEZNALICA I NJEGOVI KOMITETI, RESAVSKA 21, stan br. 5, Beograd

 

 

 

Učitelj neznalica i njegovi komiteti pozivaju vas na četvrtu sesiju javne rasprave o nacrtu zakona o stečaju i reorganizaciji, na temu

 

Usklađenost nacrta sa aranžmanom Srbije i MMF-a i pregovorima sa EU 

 

Poštovani,

Javnu raspravu o nacrtu zakona o stečaju i reorganizaciji započeli smo 9. septembra diskusijom o nacrtu u načelu. Druga sesija je održana 1. oktobra, o povećanju uslova za reorganizaciju i mestu radnika u reorganizaciji. Treća sesija, o delu nacrta koji predviđa aktivniju ulogu poverilaca u postupku stečaja, održana je 15. oktobra. Snimak prve i druge sesije javne rasprave možete pogledati na našem youtube kanalu:

Prva sesija: https://www.youtube.com/watch?v=Obh-X-cuvZw

Druga sesija: https://www.youtube.com/watch?v=oTqkF4Jyzio

U četvrtak 5. novembra organizujemo četvrtu sesiju javne rasprave, o usklađenosti nacrta sa dva ključna međunarodna pravno-ekonomska okvira za Srbiju – sa aranžmanom Srbije i MMF-a iz januara ove godine i sa pregovaračkim procesom sa EU.

U prilogu vam šaljemo Memorandum o ekonomskoj i finansijskoj politici i Tehnički memorandum o razumevanju Vlade Srbije, u vezi sa izvršenjem stendbaj aranžmana sa MMF-om od 23. februara ove godine, i nacrt zakona o stečaju i reorganizaciji sa obrazloženjem.

Nacrt akcionog plana pregovaračke grupe Republike Srbije za Poglavlje 23 iz avgusta ove godine (treći nacrt, posle usaglašavanja sa komentarima Evropske komisije) možete preuzeti na linku http://www.mpravde.gov.rs/files/Akcioni%20plan%20PG%2023%20Treci%20nacrt%2026.08.2015..pdf

Molimo Vas da nas obavestite da li prihvatate ovaj poziv.

Srdačan pozdrav!

 

 

 

 

 

Učitelj neznalica i njegovi komiteti

www.uciteljneznalica.org

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.