LogoBanner

 

(07. 11. 2015)

Četvrtak 12. novembar 2015. godine u 17.00h

Učitelj neznalica i njegovi komiteti

Resavska 21, stan br. 5, Beograd

 

 

Učitelj neznalica i njegovi komiteti i Centar za kulturnu dekontaminaciju pozivaju vas na prvi u seriji razgovora o radio emisijama Imenovati TO ratom

 

 

 

 

 

 

O RATU DANAS

 

Projekat Imenovati TO ratom smo pokrenuli 2011. godine sa ciljem da kroz svedočanstvo i saradnju učesnika rata i antiratnih aktivista istaknemo da Republika Srbija do dan danas nije priznala i uzela odgovornost za svoje učešće u ratu. Posledica ovakve politike zataškavanja je produbljivanje rascepa u društvu na političkom i na socio-ekonomskom nivou.

 

U okviru projekta Imenovati TO ratom, Centar za kulturnu dekontaminaciju i Učitelj neznalica i njegovi komiteti proizveli su seriju od dvanaest polusatnih radio emisija. Ove emisje su asemblaži isečaka iz preko dvesta intervijua sa učesnicima rata i antiratnim aktivistima koji su realizovani u okviru projekta. Iz analize intervjua i drugih javnih razgovora sa različitim akterima, identifikovali smo dvanaest tema relevantnih za današnje razumevanje perioda devedesetih. U mnoštvu pozicija i mišljenja intervjuisanih ljudi izdvojili smo različite aspekte opšte teme rata, a zatim iz tog pluraliteta izgradili koherentnu temu i cele serije, i svake pojedinačne emisije.

 

Teme emisja su: O ratu danas; SFRJ, šta to beše; Raspad i rat; Ratna i antiratna mobilizacija; Rat i privatizacija; Ko je druga strana rata?; Političari i rat; Država i ratnici; Posledice rata; Ratni veterani i društvo

 

Emisje su tokom ove godine emitovane na lokalnim radio stanicama u sastavu mreže ANEM-a. Sada ih predlažemo za javnu raspravu u okviru dvanaest okruglih stolova, od kojih će svaki biti posvećen po jednoj emisiji. Tema diskusija biće sadržaj emisija, kao i format medijskog proizvoda.

 

Prvu emisju možete preslušati na našem yuotube kanalu na sledećem linku:

 

O ratu danas https://www.youtube.com/watch?v=5mYJk56rRZk

 

 

 

 

 

 

 

Učitelj neznalica i njegovi komiteti

 

www.uciteljneznalica.org

 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.