LogoBanner

PONEDELJAK, 29. 10. 2012. u 19h, UČITELJ NEZNALICA I NJEGOVI KOMITETI, CZKD

Učitelj Neznalica i njegovi komiteti i Marks21 pozivaju vas na

 

PROMOCIJU OKTOBARSKOG BROJA ČASOPISA SOLIDARNOST

 

 

specijalnog izdanja povodom konferencije Susreti – Budućnost evropskih integracija, politička ekonomija i kultura: leve kritičke perspektive, koja se održala u periodu od 25. do 28. septembra u organizaciji Kontekst kolektiva i Marks21.

 

Ovaj broj Solidarnosti predstavlja svojevrstan presek kroz ono što su članovi/ce Marks21 pisali i objavljivali prethodnih godina, uz deo intervjua koji su nedavno obavili sa feministkinjom iz Hrvatske Ankicom Čakardić.

Sklapanjem ovih tekstova u jednu celinu približiće dosadašnje stavove Marks21 o nekim temama koje su se diskutovale u okviru Susreta – poput sve veće polarizacije društva u Evropi i razvoja levih pokreta, otpora merama štednje i dešavanja na Balkanu.

Broj će predstaviti član uredništva, Pavle Ilić, čime će otvoriti diskusiju o utiscima sa konferencije, kao i mogućnostima i konkretnim koracima ka izgradnji pokreta otpora u Srbiji i regionu.

Svoj primerak možete kupiti u biblioteci Učitelj Neznalica i njegovi komiteti (CZKD) i Kabinetu (Rajićeva 14) po ceni od 50RSD. Na taj način pomažete aktivnosti M21 i izlazak narednog broja Solidarnosti, planiranog za novembar.

 


---
Solidarnost je glasilo organizacije Marks21, inicijative za borbenu radničku partiju, koja je predstavnik međunarodne revolucionarne struje pod nazivom Internacionalna socijalistička tendencija (IST) u Srbiji. Zadatak koji je postavljen pred Solidarnost je pružanje informacija i analiza o radničkom pokretu u Srbiji i svetu, u cilju jačanja borbenosti, samoaktivnosti i samoorganizacije radničke klase. Vodeći se Marksovim osnovnim principom da „oslobođenje radnika mora biti delo same radničke klase“, mi se zalažemo za radničku vlast i međunarodni socijalizam.

Kontakt:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
www.marks21.info