LogoBanner

 

NEDELJA, 25. 09. 2011. u 17h, UČITELJ NEZNALICA I NJEGOVI KOMITETI, CZKD

 

Novi Plamen je časopis demokratske ljevice za politička, društvena i kulturna pitanja koji okuplja progresivne i angažirane intelektualce, sindikaliste i aktiviste koji djeluju u raznim društvenim pokretima u čitavoj regiji, kao i u dijaspori.

Časopis, čiji je izdavač poduzeće „Demokratska misao“, analizira širok spektar društveno-civilizacijski relevantnih tema, s naglaskom na područjima sociologije, ekonomije, politologije, filozofije, znanosti i umjetnosti u širem i užem smislu te riječi.

Na pluralističkoj, neisključivoj osnovi, Novi Plamen zastupa temeljne demokratske i prosvjetiteljske vrijednosti, identificira ključne suvremene izazove njihovom opstanku, te promišlja puteve ostvarenja autentične i integralne političke, socijalne i ekonomske demokracije. Novi Plamen osobitu pažnju posvećuje pitanjima koja su vezana za ljudska prava i demokratske slobode, radničku i građansku participaciju, međunacionalno pomirenje i toleranciju, antifašizam, te progresivnu mirovnu politiku. Časopis se u širem smislu zalaže za unapređenje i promociju kulturnih vrijednosti humanističke civilizacije.


Časopis će predstaviti Goran Marković, član uredništva.