LogoBanner

 

PETAK, 21. 10. 2011. u 19h, UČITELJ NEZNALICA I NJEGOVI KOMITETI, CZKD

 

Učitelj neznalica i časopis “Solidarnost” pozivaju vas na diskusiju:

 

67 GODINA OD OSLOBOĐENJA BEOGRADA: KRIZA, REPRESIJA I PONOVNI RAST FAŠIZMA

67. godišnjica oslobođenja od nacizma pada u godini eskalacije najveće krize od tridesetih, rasta desnice u celoj Evropi, zabrane ovogodišnjeg Prajda, sve drastičnijih napada fašista i divljanja državne represije. Dođite da razgovaramo o tome kako da ovu situaciju promenimo! Mi smo 99%!

Uvodne reči daće redakcija Solidarnosti, Gordana Stojaković (AFŽ), koja istražuje ulogu žena u Narodnooslobodilačkoj antifašističkoj borbi i Dušan Maljković, urednik časopisa za kvir teoriju i kulturu QT.

 

 

Obaveštavamo vas da se diskusija 67 GODINA OD OSLOBOĐENJA BEOGRADA: KRIZA, REPRESIJA I PONOVNI RAST FAŠIZMA premešta na Filozofski fakultet u blokadi. 

 

 

Prenosimo obaveštenje redakcije "Solidarnosti":

Drage drugarice i drugovi,


Studentkinje i studenti Filozofskog fakulteta pridružili su se kolegama sa Filološkog fakulteta i od sinoć blokiraju nastavu, zahtevajući niže školarine, ukidanje rangiranja i vraćanje apsolventskog staža za sve. Uprkos pokušaju uprave da u ranim jutarnjim časovima razbije blokadu, predavanja se i dalje ne održavaju. Studenti planiraju da u narednim danima organizuju alternativnu nastavu. Sinoćna blokada počela je kratkim izlaganjem Gašpara Tamaša, mađarskog profesora i disidenta. 

Večerašnju diskusiju 67 godina oslobođenja Beograda: kriza, represija i ponovni rast fašizma preselićemo u prostorije oslobođenog Filozofskog fakulteta (Akademski Plato)! Diskusija će početi po planu, oko 19h. Dođite i podržite studente u borbi!

Redakcija Solidarnosti